By KRIS

Berapa lama kamu tidur dalam satu hari? Tidur adalah untuk rehatkan fikiran dan melegakan badan dan mengurus tekanan dalam satu hari, tetapi kadang- kala tekanan ialah risiko yang kita perlu  mengalami dalam kehidupan. Pusat latihan  timbodycare menyediakan  terapis profesional untuk membuat urutan untuk bahagian sensitif dan memenuhi keperluan pelanggan. Apabila kamu menerima 1jam urutan bersamaan dengan kamu tidur lapan jam. Walaubagaimanapun, orang yang mengalami tekanan, selepas dia menerima urutan daripada terapist ,ia akan melepaskan tekanan dalam sekelip mata.

Bolehkah urutan membantu anda untuk tidur?

Urutan boleh membantu anda tidur dengan lena sepanjang hari! Apabila anak-anak anda tidak dapat tidur , apa anda boleh buat? Biar saya memberitahu rashia saya, anda boleh urut kepalanyanya atau urut belakang mereka kerana urut merupakan cara yang alam , rileks dan menenagkan badannya. Kalau anda sedang mengalami tekanan , anda boleh cuba buat urutan untuk sendiri atau guna alatan urutan untuk melepaskan tekanan. Semasa anda urut sebelum tidur, ia akan terus melegakan badan , otot dan anda boleh mudah untuk tidur selepas urutan.

Pusat pelatihan timbodycare akan memberikan anda sijil berstandard antarabangsa ISO 9000 yang diiktiraf oleh kerajaan dan mempunyai khursus-khursus urutan  dan perkhidmatan untuk urut dan spa . Selain itu, kita mempunyai pusat pelaithan Urutan  di Malaysia yang memberikan kursus profesional dan lanjutan.

Kursus Profesional:

–       Full body course

–       Royal Thai massage and Swedish massage

–       Hand + Foot Reflexology Course

–       Aromatherapy Massage Course

Kursus Lanjutan:

–       Sport injuries Massage

–       Pre and Post Natal Massage

–       Female Health Massage

–       Male Health Massage

–       Spa & Facial Massage

–       Senior Citizen Massage

–       Lymphatic Drainage, Detox Massage

–       Traditional Malay massage

Kebanyakan pelajar pusat latihan timbodycare datang  dari 26 negara yang berbeza telah datang untuk belajar terapi pijat di timbodycare dan dapat  mencari pekerjaan di negara asal mereka.

Maklumat terlanjut,

Timbodycare

No.2, 1st floor, Section 8-1E, 46050 Petaling Jaya

Layari  website kita: http://www.massage.com.my/

Atau panggilan: 03-7960 0018/ 019-3323038.

######

Tim bodycare (massage.com.my) merupakan sebuah pusat pelatihan Urutan  di Malaysia yang menawarkan standard antarabangsa ISO 9000 ajaran dan perkhidmatan untuk urut dan spa. Tim bodycare adalah yang paling terkemuka dan National terkemuka Pijat Sekolah Latihan dengan Sijil Kursus di antarabangsa